Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå hockey.
1 av 2
Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå hockey. Foto: Bo Torbjörn Ek/Sveriges Radio.
Coop Norrbotten Arena i Luleå.
2 av 2
Händelsen inträffade Coop Norrbotten Arenas B-hall, enligt Luleå hockeys anmälan. Foto: Amir Tajik/Sveriges Radio.

Luleå hockey anmäler kränkning: Det är allvarligt

1:46 min

Luleå hockey utreder en händelse där en av föreningens anställda utsatts för kränkningar från en ledare i Coop Norrbotten arenas B-hall. Situationen var hotfull, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

– Vi hade en incident när en av våra anställda blev utsatt på ett olämpligt sätt i en av våra hallar. Det är allvarligt när det blir hot och kränkningar på arbetet, säger Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå hockey.

Enligt hans anmälan handlar det om en ledare som inte jobbar i Luleå hockey, som varit arg och försökt trycka ner, förminska och kränka Luleå hockey-medarbetaren.

– Det här är ju ett öppet personalärende som jag inte kan prata så mycket om, varken det ena eller det andra, säger han.

Ni valde att gå till Arbetsmiljöverket. Det var såpass allvarligt?

– Ja, vi gjorde den bedömningen. Vi har gjort en anmälan och nu är det en intern utredning som fortgår.

Vad kan den sluta med?

– Ingen aning, utan vi gör den här utredningen först. Vi ska försöka ta hand om den anställde naturligtvis och se till att den personen mår bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista