Iris Julie
Iris Julie är Linnéa Bäcklunds musikprojekt.
Veckans färsking vecka 47 2017

Hårt arbetande Iris Julie är tillbaka

Att lyckas som artist, musiker, låtskrivare och producent kräver hårt jobb, uthållighet, hög kompetens och kontakter. Det är ingen tillfällighet eller tur som avgör om du lyckas eller inte – vilket Linnéa Bäcklund bakom Iris Julie har förstått.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Artistprojektet Iris Julie är Linnéa Bäcklunds skötebarn. Hon är, förutom artisten, även låtskrivaren och producenten som ligger bakom all musik.

Linnéa Bäcklund från Boden – som just nu är bosatt i Stockholm för studier i musikproduktion vid Kungliga Musikhögskolan – lever, andas, inhalerar musik under ändlösa timmar framför inspelningsprogram och mikrofoner, krångliga mixerbord och sång. Hon fyller sina dagar och nätter med att skriva låtar, utföra en massa olika typer av sångjobb, producera musik och såklart – arbeta med Iris Julie.

Med singeln “Hold Me For Now (Not Forever)” fortsätter Linnéa Bäcklund att utforska den elektroniska ljudvärlden med synthar och stora körlandskap som hon gjort under de senaste släppta singlarna från Iris Julie.

Samtidigt finns alltid den omisskännliga kärleken för klassiska starka melodier, som flirtar med 60-talets popmusik, i Linnéas låtar. Iris Julie har levererat ännu en stark låt som väcker intresse redan från första lyssningen och växer för varje gång vi hör den – en bra egenskap för en låt!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".