Närbild på Sonja Lundberg, församlingspedagog.
Sonja Lundberg. Foto: Viktor Lundmark

Fler mötesplatser efterlyses på Porsön

2:32 min

Församlingspedagogen Sonja Lundberg i Porsökyrkan tror att personlig kontakt och satsningar på miljön behövs för att förebygga brott på Porsön i Luleå.

Sonja Lundberg är församlingspedagog på Porsökyrkan. I 23 år har hon arbetat vid kyrkan och träffat många generationer Porsöbor.

P4 Norrbotten åkte och träffade henne under kyrkans barntimme för att höra hur hon ser på de senaste årens rapportering om oroligheter i bostadsområdet.

– Alla mötesplatser är viktiga. Jag försöker vara noga att se alla när de kommer, det är det viktigaste, att barn blir sedda, säger Sonja Lundberg.

P4 Norrbotten har tidigare rapporterat om bilbränder, skadegörelse och andra oroligheter på Porsön. Sonja Lundberg tycker att det behövs mer satsningar på miljön i området för att förebygga brott.

– Det kanske låter lite kaxigt, men jag känner mig aldrig otrygg här. Jag tror det beror på att jag känner de flesta barn och ungdomar upp till 25 år. Jag tycker Porsö centrum skulle kunna rustas. Om det är fint från början känner man kanske inte samma behov av att förstöra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista