person gående i snöstorm-.
Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix.

Skolor i Luleå stängde på grund av vädret

0:56 min

Trafikverket uppmanar folk att inte ge sig ut på vägarna på grund av det hårda vädret, kraftigt snöfall och hårda vindar i framför allt kustlandet och norra Lapplandsfjällen.

Det är stopp i tågtrafiken på sträckan Narvik-Boden på grund av rådande väderlek. Trafikverket har ingen prognos för när trafiken kan återgå till det normala.

Det är även vissa förseningar i flyget på Luleå airport.

Polisen har gått ut med ett pressmeddelande om att anpassa hastigheten och hålla avstånd om man måste ut i trafiken.

Länsstyrelsen råder allmänheten att vara uppmärksam på vädret och följa SMHI:s väderprognos.

Gymnasiet i Luleå har stängt vissa delar på grund av vädret, och skälet var bland annat enligt gymnasiechefen Eva Lindbäck att lokaltrafiken skulle ställas in. Men så är inte fallet, uppger Luleå lokaltrafik.

Det är de elever som har långt hem som fått tillåtelse att åka tidigare från gymnasiet, enligt skolchef Maarit Enbuske.

Hon säger också att det är upp till varje rektor att göra en bedömning för att se till att barnen kommer hem på ett säkert sätt.

Skolskjutsarna går just nu enligt plan, enligt Enbuske.

Enligt LLT rullar trafiken med några mindre förseningar i linjenätet. De räknar med att förseningarna kommer att öka i takt med att vädret förvärras. I nuläget finns inga planer på att ställa in trafiken, men de bevakar vädersituationen och tar beslut om inställd trafik om det krävs ur säkerhetsperspektiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista