Benjamin och Amando Morino.
Benjamin Morino tillsammans med storebror tillika coach Amando Morino. Foto: Samed Salman/Sveriges Radio.

Norrbottning tog hem SM-brons i fullkontaktskarate

2:12 min

Benjamin Morino från Luleå karateklubb tog brons i Svenska mästerskapet i Kyokushin karate. Bland annat för sin insats i momentet där de tävlande ska krossa flest antal plankor.

I helgen avgjordes SM i Kyokushin karate i Göteborg. Benjamin Morino, Luleå karateklubb, gjorde sin första tävling som senior.

– Jag ville mest dit för att få tävlingserfarenhet. Sedan blev jag golvad i två matcher och trodde inte att jag skulle få köra mer men fick en match till, säger Benjamin Morino.

Någon tredje match blev det dock inte för Benjamin Morino, eftersom den tilltänkte motståndaren var skadad.

– Då slutade det med att jag fick brons helt plötsligt.

Bidragande till bronsresultatet var Benjamin Morinos prestation i momentet där tävlande i de olika viktklasserna ska krossa plankor med knogar, sida på handen, armbåge och spark. Något som Benjamin Morino gjorde för första gången.

– Men det gick riktigt bra. Jag slog flest plankor, 17 totalt. De flesta siktar men jag går bara igenom dem. Man slår i med full kraft och försöker pricka backen, säger Benjamin Morino.

Med sig under SM-helgen hade Benjamin Morino sin storebror och coach Amando Morino som just nu förbereder sig för VM i samma karatestil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".