Två bussar och tre personbilar var inblandade i olyckan.
Två bussar och tre personbilar var inblandade i olyckan. Foto: Anders Wikström/Sveriges Radio

Inget besked om brottsmisstanke kring bussolyckan vid Skellefteå

1:35 min

Polisens tekniska undersökning av den allvarliga bussolyckan vid Sikeå på E4 söder om Skellefteå för två veckor sedan är nu färdig.

En av bussarna som var inblandad ägs av Tapanis buss i Haparanda.

Vilka slutsatser som kan dras av den vill polisens förundersöknings-ledare Andreas Gidlund inte redovisa ännu, bland annat med hänvisning till att alla de 25-talet busspassagerare som berördes av olyckan ännu inte har hörts, flera är från utlandet.

Två av passagerarna i bussarna fick allvarliga skador och tolv fick lindiga skador. Chauffören i en av bussarna, den som ägs av Tapanis i Haparanda, bröt benet.

Det var mycket halt den torsdagskväll när olyckan inträffade och då gled den Tapanisägda bussen, med ett 20-tal passagerare, in i en dubbeldäckare som välte i diket.

En representant för Tapanis bekräftar den bilden, det gick inte fort men det gick inte att stanna, säger representanten till P4 Norrbotten. 

Den brottsutredning som inletts om olyckan gäller misstanke om vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

Förundersökningsledare Andreas Gidlund vill inte säga om busschaufförerna har hörts eller om någon person delgetts misstanke om brott i samband med olyckan.

Han tror att mer information om polisutredningen kan ges i mitten av nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista