Magnus Nordlund
Magnus Nordlund
Veckans färsking vecka 49 2017

Nyskriven jullåt i klassisk julanda med Magnus Nordlund

Med låten Jul i vår by (här vill jag bo) slår låtskrivarna Magnus Nordlund och Erik Lund effektfullt an en sträng av nostalgi.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Låten beskriver en fysisk vandring under en norrländsk vinternatt i juletid och en mental tillbakablick både till barndom och tacksamhet till familjen.

Dessutom är de melodiska detaljerna noga uttänkta och smart subtila, vilket gör att låten lyfter för varje lyssning.

Jul i vår by (här vill jag bo) är en av sju låtar på Magnus Nordlund pinfärska julskiva. Två av dem är nyskrivna alster och resterande utvalda favoriter bland den mängd klassiker som finns bland jullåtar. Skivsläppet följs upp en turné i länet under december tillsammans med sångerskan Britta Bergström.

Det som glatt överraskar i denna jullåt är att teamet bakom låten ändå vågar spara på krutet. Produktionen hade kunnat vara storslagen med explosiv sång signerad Magnus och en tonarthöjning, men istället väljer de att smakfullt hålla igen. Detta medför att texten och de fina instrumentala melodierna och partierna verkligen får glänsa. Ett bra val!

Klar detta är en blivande julklassiker i Norrbotten. Vilken by är det då? Jo, Magnus vandrar såklart i sin hemby Råneå men det kan lika gärna vara valfri pitoresk by i Norrbotten, eller varför inte resten av Sverige?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista