Jens Bäckström.
Jens Bäckström. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Jens Bäckström har alltid kameran med sig

2:48 min

Fotografen Jens Bäckström från Luleå har nästan alltid kameran med sig och fotar gärna sina barn och vackra miljöer i skärgården.

”Fy, för att gå utan kamera!” säger vår fredagsgäst som ser bilder överallt, och faktiskt nästan jämt.

Man skulle kunna tro att en yrkesfotograf skulle vilja pausa fotandet - i alla fall under de få semesterveckor han tar ut under sommaren, men nej, nej.

Fem-sex veckor blir det väl oftast i sommarstugan i Luleå skärgård, och där produceras enligt honom själv 90 procent av årets Instagraminlägg. Ibland med sönerna Ivar och Agne i blickfånget - ett tillfälle att lyfta viktiga frågor under hashtaggen ärhanalltidlikaglad?

Vår fredagsgäst föddes 1979 och växte upp på Östermalm i Luleå. En försiktig kille som var ointresserad av sport och idrott, och som fick sin första kamera som tolvåring.

I dag bor familjen i samma lägenhet där han själv växte upp. Han är en hemkär kille helt klart...

Jens Bäckström är veckans fredagsgäst i P4 Norrbotten 1/12 kl 15.00-16.45 här kan du lyssna på intervjun i sin helhet (tom 171231). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista