JÖNKÖPING 20160815   Domare Jonas Eriksson efter den avbrutna matchen då Östersunds målvakt Aly Keita överfölls och slogs ned av en åskådare som sprang in på planen under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Jönköping Södra IF och Östersunds FK på Stadsparksvallen.   Foto: Mikael Fritzon / TT
Jonas Eriksson. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Inget VM för fotbollsdomaren Jonas Eriksson: Jättebesvikelse

4:46 min

Efter tre raka stora mästerskap blir det inget VM i Ryssland i sommar för  Jonas Eriksson och hans team. En stor besvikelse för fotbollsdomaren från Luleå.

I veckans avsnitt av Fotbollsarena Radiosporten berättar Jonas Eriksson för första gången om besvikelsen:

– Ingenting är kommunicerat jag har inte fått veta något officiellt. På internet finns ett dokument med de av Fifa uttagna domarna. Vi var inte med på den listan. Vi har inte hört något av Fifa eller Uefa.

Det blir inget fotbolls-VM för den meriterade svenska domaren.

Eriksson hymlar inte med att beskedet, som visserligen inte är helt officiellt men ändå tydligt då seminarium med nominerade domare redan ägt rum, har varit ett hårt slag.

– Jättebesvikelse, förvåning lite i form av frustration, är orden som beskriver hans känslor inför att missa sommarens fotbollsfest.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista