Maja Johansson, elev, Camilla Lindberg, fritidspedagog, Nora Johansson, elev, Centrumskolan, Kalix.
Maja Johansson, elev, Camilla Lindberg, fritidspedagog, Nora Johansson, elev, Centrumskolan, Kalix. Foto: Turi Wennberg/Sveriges Radio.

På Centrumskolan i Kalix ska ingen ska vara ensam på rasten

1:50 min

Nu satsas det på aktiviteter på rasterna för att motverka konflikter och för att förbättra studierna på Centrumskolan i Kalix.

Det är sen i september 2017 som fritidspedagogen Camilla Lindberg på Centrumskolan i Kalix ägnat sig särskilt åt aktiviteter på rasterna. Till skillnad mot tidigare är hon nu ute på skolgården alla raster och håller i lekar och ser till att utlåningen av lekredskap flyter på.

– Det har funkat bra och eleverna vill låna grejer som madrasser att åka på eller bandyklubbor, säger Camilla Lindberg.

Centrumskolan har cirka 250 elever från förskoleklass till klass 6. Tanken med satsningen på rastaktiviteter är att barnen ska få leka av sig ordentligt så att de kan koncentrera sig bättre på lektionerna.

– Jag har också sett att det är lättare att se konflikter komma och avvärja dem innan de hinner bli stora, eftersom jag är ute jämt när barnen är ute, berättar Camilla Lindberg, fritidspedagog.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".