Farzaneh Farsi spelar Anina och Paulina Martinkainen spelar Elina i radiodramat Flykten.
Farzaneh Farsi esittää Aninaa ja Paulina Martinkainen esittää Elinaa radiodraamassa Pako, Flykten. Foto: Pekka Kenttälä, Sveriges Radio

Flykten – avsnitt 8: Strul

9:31 min

Lyssna på åttonde delen av Flykten – om att komma som flykting till Sverige, 1944 från Finland och 2017 från Syrien.

Elina och Anina går i samma klass och har fått i uppgift att skriva en uppsats om att fly. Elinas farfar Auvo i Karungi i Tornedalen låter sig intervjuas, samtidigt får Anina ett telefonsamtal från sin mamma. De är kallade till intervju på Migrationsverket.

Det visar sig att Anina får stanna i Sverige. Men något stämmer inte, Anina har fått ett sms från sin pappa som hon trott var död.

Har Aninas mamma ljugit för Migrationsverket? Kommer hennes asylbeslut att rivas upp om det lögnen avslöjas?

Flykten är ett drama producerat av Pekka Kenttälä på Sisuradio, manus har Anton Raukola skrivit, och för regi svarar Mervi Jaako. 

I rollerna hör vi Farzaneh Farsi som Anina, Paulina Masrtikainen som Elina, Bengt Aili som farfar och Souad Hashim som Aninas mamma.

Torbjörn Ömalm har komponerat musiken och Calle Andersson står för ljuddesignen.

Flykten ges ut i två versioner; en trespråkig version i Sisuradio och Meänraatio, där svenska, finska och meänkieli blandas, och en svensk version i P4 Norrbotten (sänds i radio 27-29/12 2-5/1 och 8-10/1 kl 9.35). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista