Farzaneh Farsi spelar Anina och Paulina Martinkainen spelar Elina i radiodramat Flykten.
Farzaneh Farsi esittää Aninaa ja Paulina Martinkainen esittää Elinaa radiodraamassa Pako, Flykten. Foto: Pekka Kenttälä, Sveriges Radio

Flykten – avsnitt 9: Blodsband

11 min

Lyssna på nionde delen av Flykten – om att komma som flykting till Sverige, 1944 från Finland och 2017 från Syrien.

Anina och Elina går i samma klass och har fått i uppgift att skriva en uppstas om att fly. De har kört fast. Anina har fått sin tillvaro omkullkastad då hon fått veta sanningen om sin pappas kopplingar till terroristorganisationer i Syrien.

Samtidigt inser Elina att farfar Auvo inte har berättat hela sanningen om sin familj i Finland, vad är det han undanhåller?

Varför kallar Migrationsverket Anina till en till intervju? Har de fått reda på sanningen om Aninas pappa?

Flykten är ett drama producerat av Pekka Kenttälä på Sisuradio, manus har Anton Raukola skrivit, och för regi svarar Mervi Jaako. 

I rollerna hör vi Farzaneh Farsi som Anina, Paulina Masrtikainen som Elina, Bengt Aili som farfar och Souad Hashim som Aninas mamma.

Torbjörn Ömalm har komponerat musiken och Calle Andersson står för ljuddesignen.

Flykten ges ut i två versioner; en trespråkig version i Sisuradio och Meänraatio, där svenska, finska och meänkieli blandas, och en svensk version i P4 Norrbotten (sänds i radio 27-29/12 2-5/1 och 8-10/1 kl 9.35). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".