Bandyspel.
1 av 5
Foto: Alf Lindbergh
Bandyspel.
2 av 5
Foto: Alf Lindbergh
bandyspel.
3 av 5
Foto: Alf Lindbergh
bandyspel
4 av 5
Foto: Alf Lindbergh
bandyspel
5 av 5
Foto: Alf Lindbergh

Kalix Bandys Jonathan Johansson: Det känns snöpligt    

1:46 min

Trots ett fall framåt förlorade Kalix Bandy mot Bollnäs på hemmaplan, 1-3 ( 1-2) slutade matchen som spelades i snöblandat regn.

Redan i fjärde minuten kunde Bollnäs spelaren Patrik Nilsson ge sitt lag ledningen efter en frispelning av Christian Mickelsson, inte blev det bättre sedan hemmamålvakten Björn Hellman slarvade med bollen och Ville Aaltonen rakade in tvåan 22 minuter in i matchen.

Sedan var det lyrbollar som gällde för bägge lagen eftersom isen blev svårspelad i snöblasket som föll. Och det gjorde också att Kalix kom närmare motståndarmålet och kunde välförtjänt kriga in en reducering med minuten kvar till pausvilan.

Andra halvlek var det rejält ställningskrig där det kändes som att nästa mål skulle bli avgörande, och det var också gästerna som på en hörna tjugo minuter in i andra kunde öka till 1-3 som också blev slutresultatet. 

Jonathan Johansson i hemmalaget tycker det var en snöplig förlust med tanke på att lagen möttes i fredags och då Bollnäs vann med hela 8-0.

– Det känns som att vi är lite hetare än Bollnäs idag. Vi gör faktiskt en bra match i det svårspelade. Men vi lyckas inte riktigt, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".