Småstökig juldagsnatt i Norrbotten

0:33 min

Misshandel, narkotikabrott, rattfylleri, sexuellt ofredande och flera omhändertagna på grund av fylleri. Det är polisens facit från juldagsnatten.

En kvinna blev i natt misshandlad på ett hotell i Kiruna och fick föras med ambulans till sjukhus.

Polisen som tog upp anmälan om misshandel och höll förhör på platsen fick även ta upp fler anmälningar om misshandel, då det inträffat ytterligare minst en misshandel på det aktuella hotellet.

I Piteå blev en kvinna utsatt för ett sexuellt ofredande. Hon kunde peka ut gärningsmannen för ordningsvakten som tillkallade polis.

Tidigare under kvällen fick polisen i Norrbotten ingripa mot en onykter förare i Östra Norrbotten. Den 50-åriga mannen är nu misstänkt för rattfylleri. Även i Kiruna fick polisen stoppa en förare som saknade körkort.

I Gällivare påträffades en 15-årig pojke som misstänktes vara påverkad av narkotika och i samband med provtagning så hittades också en bit misstänkt narkotika. Även i Arvidsjaur hittade polisen narkotika på en ung man när han skulle omhändertas för fylleri.

Generellt har det varit en lite småstökig natt i länet. Polisen har fram till kl 05 i morse omhändertagit 18 personer enligt lagen om berusning, LOB.