Måljubel Luleå Hockey-Mora
1 av 8
Måljubel Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh
Måljubel Luleå Hockey
2 av 8
Måljubel Luleå Hockey Foto: Alf Lindberg
Teddybjörnar sopas ihop efter välgörenhetsinsamling
3 av 8
Teddybjörnar sopas ihop efter välgörenhetsinsamling Foto: Alf Lindbergh
Luleå Hockey-Mora
4 av 8
Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh
Luleå Hockey-Mora
5 av 8
Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh
Luleå Hockey-Mora
6 av 8
Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh
Luleå Hockey-Mora
7 av 8
Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh
Luleå Hockey-Mora
8 av 8
Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh
Ishockey - SHL

Jonas Berglund gjorde sitt första mål när Luleå vann tredje raka

2:10 min

Jonas Berglund avgjorde i tom målbur när han gjorde sitt första mål i Luleåtröjan när Luleå besegrade Mora med 3-1.

God form och Joel Lassinantti tillbaka i kassen. Luleå tog sin tredje raka seger. Hemma mot Mora vann de med 3-1.Luleå hade tre raka förluster inför matchen mot Djurgården för en vecka sedan. Nu är formen det omvända: straffsegern mot Djurgården följdes upp med en 7-1-kross över Karlskrona och nu seger mot serietolvan Mora.

Det blev ingen målsprakande inledning på matchen. I stället kom den största behållningen när det halvvägs in i den första perioden regnade tusentals nallebjörnar in på isen. Det var ett välgörande initiativ från spelarnas familjer i Luleå Hockey för att stödja Kvinnojouren Iris i Luleå och Lekterapin på Sunderby Sjukhus.

Sedan dröjde det till att det var två minuter kvar av perioden. Då satte Einar Emanuelsson ledningen i numerärt överläge.

Joel Lassinantti fick gå av isen i senaste matchen mot Karlskrona på grund av magsjuka men var nu tillbaka i Luleå-målet. Och han visade att den egna formen fortfarande är vass. Lassinantti satte stopp för Mora under de två inledande perioderna men fick inte hålla nollan. Robin Johansson såg till att kvittera nio minuter in i sista perioden.

Målvakten skulle ändå få jubla över tre färska poäng. Robin Kovacs såg till att skjuta 2-1 till Luleå fem minuter från slutet, sedan satte Jonas Berglund punkt i tom kasse, 3-1, och Luleås segersvit växte till tre matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista