Förlust för Bodens Handboll: ”Otroligt besviken”

2:26 min

Efter två raka segrar i handbollens högsta liga för damer, SHE, så bröts den positiva trenden för Boden när laget föll på bortaplan mot Önnered med 29-26.

Det i en mycket tät, jämn och spännande match där hemmalaget kunde avgöra till egen fördel i andra halvlek.

Det hjälpte inte att Boden hade som mest en tremålsledning i första halvlek och tycktes hitta igenom Önnered försvar gång efter annan. Hemmalaget lyckades kriga sig tillbaka till 14-14 i halvtid och kunde sedan tack vare färre misstag och mycket bra försvarsspel dra ifrån i målprotokollet i den andra halvan.

Det var tufft för Bodentjejerna att läsa 26-21 på resultattavlan efter drygt halva andra halvlek. Ändå gjorde Boden en riktigt bra slutforcering och var som närmast två mål ifrån ett likaresultat. Men laget föll på nytt ihop och Önnered kunde till slut vinna matchen med 29-26.

– Jag är otroligt besviken men tycker att i första halvlek bra men att vi inte alls håller oss till matchplanen i andra halvlek, sa Bodens Emmy Nordmark efter matchen. Vi blir alldeles för glesa bakåt och då går det så här.

Det kändes som ni hade svår att hitta igenom deras täta försvar. Håller du med om det?

– Ja, men det är för att vi inte håller oss till marcplanen, suckade Emmy. Och där måste väl jag som styr spelet ta ett större ansvar.

Boden är nu kvar på sex poäng i tabellen och har tre pinnar upp till slutspelsplatsen som laget jagar. Redan på lördag har Bodentjejerna chans till revansch när de på nytt möter Önnered, men den här gången på hemmaplan.

– Ja, det är bara att bryta ihop och komma igen helt enkelt, avslutade Emmy Nordmark.