Luleå Hockey-Mora
Arkivfoto. Luleå Hockey-Mora Foto: Alf Lindbergh

Förlust för Luleå trots två Moramissar

3:15 min

Formsvaga Mora lyckades besegra Luleå - seriens just nu starkaste lag - med 5-3.

Trots två hårresande misstag av Moras målvakt Christian Engstrand, som blev kvällens snackis.

Efter två perioder kunde Luleå tacka Moras målvakt Christian Engstrand för att laget var med i den här matchen. Han svarade för två rejäla misstag som bröderna Emanuelsson snabbt var framme på och gjorde varsina mål.

Misstag ett kom efter 1.50 i första perioden. Christian Engstrand lämnade målet för att slå pucken över egen målbur, men missade. Pucken hamnade hos en förvånad Einar Emanuelsson som kunde näta i ett tomt mål.

Misstag två kom efter 19.25 i andra perioden. Christian Engstrand lämnade åter målet för att styra undan pucken, som studsade snett mot sargen rakt på en förvånad storebror Petter Emanuelsson, som nätade i tomt mål.

Två mål som gav ett ovanligt svagt Luleå möjligheten att vara med i matchen inför den sista perioden.

I den första perioden märktes det inte att Luleå, som är seriens formstarkaste lag med fyra raka segrar inför den här matchen, mötte ett formsvagt Mora med sex förluster på de senaste sju matcherna. Det var Mora som helt dominerade den första perioden och ledde välförtjänt med 2-1 i första periodpausen.

Då coachade Luleås Thomas "Bulan" Berglund stenhårt och det gav resultat. I andra perioden var det total scenförändring. Mora slarvade och Luleå tog helt över matchen.

Mora var knappt ur egen zon under periodens första tio minuter. Luleås Emil Larsson hann kvittera genom ett jätteskott innan Luleå fick två raka utvisningar. Mora utnyttjade den ena utvisningen när Andrew Rowe gjorde 3-2 som sedan blev 3-3 efter den andra målvaktsmissen i Mora.

I tredje perioden spelade båda lagen mer med hjärta än hjärna. Avgörandet kom efter 8.54 när Moras David Kase tog en retur från Luleås målvakt Joel Lassinantti och gjorde 4-3.

Luleå jagade sedan intensivt efter en kvittering, men lyckades inte komma ikapp i målprotokollet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista