Ambulans.
Foto: Johan Nilsson/TT

Man allvarligt skadad efter olycka på E4

0:30 min

En man i 85-årsåldern skadades allvarligt i den svåra olyckan med flera fordon inblandade på E4:an i höjd med Persön vid lunchtid i dag.

Först sent under måndagskvällen, vid 23-tiden, släpptes trafiken på igen på E4:an vid Börjeslandet, norr om Persön efter gårdagens svåra olycka där flera fordon var inblandade i en seriekrock. Under dagen hade trafiken letts om via andra vägar. 

En man i 85-årsåldern skadades alltså allvarligt i olyckan och vårdas på intensivvårdsavdelningen för observation på Sunderby sjukhus.

Olyckan inträffade vid lunchtid under måndagen och inleddes med att en tankbil körde in i en väghyvel. Och efter detta inträffade flera följdkrockar i de långa köerna som bildades.

Ytterligare fyra personer skadades men dock lindrigt: en kvinna i 50-årsåldern, en kvinna i 80-årsåldern, en man i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Det uppger Region Norrbotten på sin hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista