Elias Nyström.
Elias Nyström. Foto: Urmat Klasson/Sveriges Radio.

Wibax lämnade nedflyttningsplats efter skön seger

2:02 min

Piteås Wibax Patriots tog en övertygande och viktig seger mot besökande Umeå City i innebandyallsvenskan.

Wibax vann med hela 11-4 och Elias Nyström hjälpte hemmalaget att ta sig upp över nedflyttningsstrecket med sina fyra mål och två assister. 

Piteålaget inledde matchen med en fast beslutsamhet och man tog ledning redan efter två minuters spel. Matchens första utvisning skedde två minuter senare för Piteås del men det var inget problem för Wibax som fortsatte kontrollera spelet. 

Trots den starka inledningen, lyckades gästerna reducera och första period slutade med ställningen 3-2.

I den andra perioden spelade Wibax med en hög press. Spelet bjöd flertal chanser men det var först efter 13 spelade minuter som bellen hittar nätet och det gjorde den till Wibax fördel. Hemmalagets Elias Nyström spelade en viktig roll med sina två mål när man vann andra perioden med 3-0 (6-2).

I tredje perioden tog hemmalaget stadigt grepp om matchen som spelade med stort självförtroende. Målchanserna staplades och man vann tredje med 5-2, totalt 11-4.

– Vi har haft stolpe ut dem senaste matcherna och nu gick det stolpe in istället, det är viktigt för att höja laget, hävdar Elias Nyström.

Wibax Patriots flyttar därmed upp på åttonde plats i tabellen, två poäng ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen med sju omgångar kvar av allsvenskan norra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".