Piteå IF jublar efter mål i damallsvenskan i fotboll.
Piteå IF ska spela seriematch i Kiruna i sommar. Foto: Vilhelm Stokstad/TT.

Piteå IF möter FC Rosengård i midnattssolsmatch i Kiruna

Med avspark klockan 22.00 lördag 16 juni kommer en fotbollsmatch i en högsta liga för första gången avgöras i midnattssol.

Det är damallsvenska klubbarna Piteå IF och FC Rosengård som kommer att mötas under midnattssolens sken.

– Det är i särklass det största som hänt Kiruna i idrottssammanhang på många år. Vi kommer givetvis att göra allt för att tillsammans med Piteå IF och våra samarbetspartner, göra detta till en stor idrottsfest där alla Kirunabor kommer få chansen att se toppidrott och ett topp arrangemang, säger Tommy Stridsman, ordförande Kiruna FF till Piteå IF:s hemsida.

I P4 Norrbottens morgonprogram på måndag den 22 januari hör du Tommy Stridsman som berättar om hur klubben ser det ovanliga besöket. 

Idén till matchen kom från den utflyttade pitebon och PIF-supportern Niklas Myhr, känd som The Social Media Professor, verksam på Chapman University i Kalifornien.

– Egentligen är Piteå en för liten stad för att på egen hand ha ett lag i Damallsvenskan och borde likt Luleå Hockey sikta på att försöka bli hela Norrbottens lag. Att nu klubben valt att lägga en sådan högklassig match i Malmfälten, i midnattssol känns klockrent och blir säkert en uppskattad och minnesvärd tillställning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".