Inge Andersson och Leif Pettersson (S).
Inge Andersson och Leif Pettersson (S). Foto: Stig-Arne Nordström och Samed Salman/Sveriges Radio.

Partistyrelsen i Boden uppmanar kommunalrådet att avgå

4:07 min

Socialdemokraternas ordförande i Boden, Leif Pettersson, säger att kommunalrådet Inge Andersson inte längre är medlem i partiet och uppmanar honom att lämna sitt uppdrag.

Bodens kommunalråd Inge Andersson (S) tänker samarbeta med Kristdemokraten Anders Petterson och bilda en ny lista inför valet till kommunfullmäktige i höst. Enligt Inge Andersson finns han inte med på Socialdemokraternas lista som ännu inte har presenterats.

Under kvällen höll partiet ett extrainkallat möte och ordförande Leif Pettersson säger nu att Inge Andersson inte längre är medlem i partiet och uppmanar honom att lämna sitt uppdrag. 

– Vi kan bara konstatera fakta. Inge är inte längre medlem i partiet och från styrelsen i Boden vill vi uppmana Inge att respektera väljarnas utslag i förra valet och avsäga sig sina uppdrag för partiet i Boden. Vi kan inte acceptera en situation där vi har en politisk vilde som ordförande, säger Leif Pettersson.

Inge Andersson säger till P4 Norrbotten att han inte har för avsikt att lämna paritet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".