Inger Matsson
Inger Matsson. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.

Valberedningen förvånad att Inge Andersson sett partiets lista

2:10 min

Inger Mattson, ordförande för socialdemokraternas valberedning i Boden, är oförstående till hur Inge Andersson kan ha sett valberedningens lista.

Styrelsen för socialdemokraterna i Boden vill att kommunalrådet Inge Andersson avgår som kommunalråd, efter att han meddelat att han inför höstens val vill samarbeta med en kristdemokrat och göra en ny lista till kommunalvalet.

Orsaken är enligt Inge Andersson att han inte finns med på valberedningens lista. Inger Mattsson, ordförande för socialdemokraternas valberedning i Boden, vill inte på något sätt kommentera om Inge Andersson har rätt information, eftersom listan inte är offentlig förrän den 26 februari då det är medlemsmöte.

– Alla i valberedningen var medvetna om att informationen på listan skulle stanna oss emellan. Om det stämmer att han fått ta del av informationen kan jag bara beklaga.

Relaterat

Mer om Boden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".