Gallupgruppen varslar samtliga anställda

Det går tungt för callcenterföretaget Gallupgruppen i Piteå. 140 anställda har redan fått gå och nu varslar företaget dom återstående 17 personerna.
Sedan i höstas har företaget förlorat flera kunder. Men enligt företagets VD, Håkan Lagerberg, så beror de nya varslen inte på att man förlorat fler kunder, utan på att Nutek kräver att man ska börja betala tillbaka det lån som man fick vid starten. Lagerberg är dock förhoppningsfull om framtiden och tror att det skall gå att rädda företaget. - Gallupgruppen är trots det inträffade beredda att satsa för att rädda kvar anläggningen och jobben. Vi beräknar att kunna sysselsätta cirka 50 personer i Piteå genom att förändra inriktningen på verksamheten, från opinionsundersökningar till mer intervjuinriktad verksamhet inom ramen för dotterbolaget Svenska Gallup AB, säger företagets VD, Håkan Lagerberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".