Luleå Hockey/MSSK är i SM-final

3:31 min

Norrbottningarna slog ut regerande mästarna Djurgården i den andra semifinalmatchen med 5-3, och är nu vidare till final. Detta efter en mycket jämn och spännande avslutning.

Liksom förra matchen lagen emellan så skulle Luleå/MSSK ta en tidig ledning i matchen. Ett mål från Melinda Olsson som skulle vara den enda i den första perioden. 

– Man blir lite avslappad när man får in en puck snabbt, så det ger ett momentum på ett väldigt fint sätt, säger Johanna Fällman. 

Djurgården fortsatte att sätta hård press på norrbottningarna i den andra perioden och lyckades kvittera matchen, men sedan skulle hemmalaget vakna till liv. Inom loppet på sex minuter lyckades Luleå/MSSK göra tre mål, en 4-1 ledning som man tog med sig till den tredje perioden. 

Regerande mästarna växlade upp sig och skapade liv i matchen. På mindre än en minut lyckades man göra både 4-2 och 4-3 och var oerhört nära på en kvitteringspuck. 

Istället skulle Luleå göra 5-3 med halva perioden kvar, vilket också blev slutresultatet framför en väldigt aktiv hemmapublik.

– Det känns fantastiskt, jag fick lite gåshud där sista tio sekunderna. Det är sköna flashback från 2016 då vi vann. All cred till publiken som ger allt hela tiden, säger målskytten Fällman

Norrbottningarna har nu tagit sig vidare på ett väldigt starkt sätt. 2-0 i matcher mot Brynäs i kvartsfinalen och nu 2-0 i matcher mot Djurgården. Frågan är nu om Luleå/MSSK ska gå förlustfria i slutspelet?

– Haha, nä jag vet inte. Det vill jag inte spekulera om, det viktigaste är att ta en sak i taget, säger Fällman med ett gott skratt.  

Nu väntar antingen Linköping eller Modo i en SM-final.

– Det är sjukt bra lag båda två, men givetvis vore det häftigt med en Norrlandsfinal. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista