Artisten Prana Belle står och lutar kaxigt på en stolsrygg.
1 av 2
Prana Belle. Foto: Alexander Eklöf
Artisten Prana Belle i närbild, tittar ner med blicken.
2 av 2
Prana Belle. Foto: Alexander Eklöf
P4 Nästa 2018

Finalist 3: Prana Belle – Black Hole

3:28 min

Under tonårstiden upptäckte Prana Belle sin egen röst och magin i skapandet. Nu arbetar hon med sitt debutalbum och ser fram emot att uppträda i P4 Nästa.

Rösta på Prana Belle – Black Hole: Skicka texten p4norr [mellanslag] låt3 till 722 50 (3 kr/röst + eventuell trafikavgift).

Det var inte alltid självklart att det var musik som Prana Belle skulle
hålla på med, trots att musiken alltid har funnits med i bakgrunden under uppväxten i Piteå.

Först i femtonårsåldern upptäckte hon sin egen röst och magin som uppstår i skapandet, tillsammans med en vän som spelade
gitarr.

Vägen till P4 Nästa har gått genom musikfolkhögskola, olika konstellationer och långa soloperioder där Prana Belle var ensam med sitt piano.

Det trägna arbetet gav resultat när hon fick kontakt
med internationellt renommerade, Umeåbaserade producenten Mani Ajami. Idag arbetar de tillsammans med hennes debutalbum, som artisten ivrigt ser fram emot att färdigställa.

Låten Black Hole har en historia som går tio år tillbaka i tiden. Första utkastet skrevs av Oskar Nordenqvist och Peter Hallberg, i Brighton, redan 2009.

Den låg sedan i skrivbordslådan fram till 2015, då den skrevs om helt och hållet och producerades av Mani Ajami, för att till slut färdigställas nu 2018.

Mer om P4 Nästa Norrbotten

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista