Musikerduon John Ash Trips.
1 av 2
John Ash Trips. Foto: Jonas Palo
Musikerduon John Ash Trips.
2 av 2
John Ash Trips. Foto: Jonas Palo
P4 Nästa 2018

Finalist 5: John Ash Trips – My Name

3:20 min

Efter ett tursamt möte i en musikaffär föddes duon John Ash Trips, som sedan dess spelat flitigt på platser från Jukkasjärvi i norr till Stockholm i söder.

Rösta på John Ash Trips – My Name: Skicka texten p4norr [mellanslag] låt5 till 722 50 (3 kr/röst + eventuell trafikavgift).

Det är fem år sedan Jonas Eriksson och Tobias Lindvall träffades i en musikaffär, plockade upp varsin gitarr och började spela.

Där och då bestämde de sig för att göra något tillsammans. Med kreativa lösningar som att spela trummor med fötterna samtidigt som man spelar gitarr och sjunger, lyckas duon John Ash Trips låta som ett band med många fler medlemmar.

Ända sedan starten har livespelningarna stått i centrum. Deras musik har hörts live ändå från ishotellet i Jukkasjärvi och ner till huvudstaden i söder.

Men John Ash Trips har också hunnit med två fullängdsskivor.

Debuten 6:10, är tio berättelser om deras liv. Skivan är inspelad, mixad och mastrad i Jonas Erikssons tvättstuga på 9 kvadratmeter.

På nästa platta Come Passion fick bandet draghjälp av Bd Pop. Det resulterade i kontakt med riksbekante producenten Ola Gustafsson och studioinspelning i Stockholm.

Nu är den tredje plattan på gång. Inspelningen sker på bekant hemmamark, hos Jonas, men tvättstugan har bytts ut mot en hemmastudio.

Mer om P4 Nästa Norrbotten

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista