Carina Henriksson är teaterchef i Tornedalsteatern.
Carina Henriksson, Tornedalsteatern. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.

Carina Henriksson slutar som chef för Tornedalsteatern

2:22 min

Carina Henriksson slutar som chef på Tornedalsteatern, ett beslut hon fattade i början av veckan.

- Jag har ett treårskontrakt som löper ut i september, med möjlighet till förlängning, men jag kände att vi har uppnått allt det vi förutsatte oss då jag tillträdde som chef och att det är ett bra läge att sluta.

Henriksson beskriver sina år vid teatern som fantastiska, utvecklande och omtumlande och hyllar sina kollegor och arbetet vid teatern. Under de tre år hon varit chef har hon även fungerat som konstnärlig ledare och arbetat mycket på och vid scenen. Att styrelsen vid sitt senaste möte bestämt att Tornedalsteatern framöver ska renodla chefsrollen och ha en fast chefsbemanning på teaterns kontor i Pajala under veckodagarna, är en bidragande orsak till hennes beslut.

- Jag ser inte att de premisserna är förenliga med arbetet som det ser ut nu vid teatern, men det finns ju förstås förutsättningar att omorganisera nu när flera nya roller ska fyllas.

Tornedalsteatern ska även nyrekrytera till positionerna som producent och teaterledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista