SLÄDHUNDAR
Arkivbild. Foto: Jens Meyer/TT.

Polisens annons: 54 draghundar till salu

0:32 min

Det är efter beslut av länsstyrelsen som Polismyndigheten nu säljer de 54 draghundarna.

Det handlar om allt från valpar till fullvuxna draghundar av Alaskan husky och Scandinacian hound-typen, skriver Polisen Norrbotten på sin Facebook-sida och fortsätter:

"Polismyndigheten verkställer Länsstyrelsens beslut om att sälja, överlåta eller avliva hundarna och Binagårdens hund- och kattpensionat har fått i uppdrag av polismyndigheten att sälja dessa hundar."

Hundarna är framavlade för att fungera som draghundar och söker alltså ett nytt hem omgående.

– Det är i sig inget ovanligt i att polisen säljer djur som länsstyrelsen omhändertagit, men det är nog definitivt första gången som vi på länsstyrelsen i Norrbotten har omhändertagit så många hundar, säger Anna Modig vid djurskydds- och veterinärenheten hos länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten.

Hundarna omhändertogs från sin tidigare ägare på grund av missförhållanden. Den personen har hört av sig om att köpa hundarna igen, men får inte. För att undvika att den tidigare ägaren kan köpa hundarna via en annan köpare kommer djuren inte att säljas i stora grupper.

Det är nu alltså Binagårdens hund- och kattpensionat i Luleå sköter försäljningen av hundarna.

– Alla förstår nog vad som händer om hundarna inte säljs. Får man inga nya hem till dem så måste man ta bort dem, men vi hoppas att intresset är så stort att vi hittar hem till allihopa som är i ett sådant skick så att de är omplaceringsbara, säger Andreas Laine på Binagården, till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista