Ishockey - SDHL

Leksand återigen numret för stort för Luleå Hockey/MSSK

2:56 min

Luleå Hockey/MSSK åkte på sin blott andra förlust i returmötet med Leksand i SDHL. Denna gång på LF arena i Piteå med 4-1.

Första förlusten för säsongen kom när Luleå hockey/MSSK tog emot Leksand hemma i lördags. På söndagen var det dags igen i Piteå och återigen förlorar norrbottningarna.

Tidigt i den första perioden tog Luleå/MSSK visserligen ledningen genom en fin soloprestation av Petra Nieminen i den femte minuten som betydde 1-0. Men om publiken i det läget trodde Leksand skulle ge bort segern så trodde dem fel.

Leksand reste sig från 0-1 till 2-1 inom loppet av en och en halv period. 3-1 kom också i den andra perioden endast två minuter efter det senast rasslade till bakom Sara Grahn i Luleå.

Matchen kantades av försiktigt och problematiskt spel av Luleå som hade det fruktansvärt svårt att överlista Julia Åberg i Leksand kassen. Noll mål på åtta försök i numerärt överläge. Slutresultat 1-4.

- Det känns som vi inte riktigt är mentalt där, färden över halva jorden har nog tagit en del på oss, säger Emma Nordin Luleå/MSSK.

Målskyttar: #16 Petra Nieminen (LHF), #3 Elin Lundberg (LIF), #17 Danielle Stone (LIF), #4 Wilma Johansson (LIF), #16 Kajsa Armborg (LIF).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista