Fiskekriget i Torneälvens mynning upprepar sig

I dag gick yrkesfiskarna ut på sjön för att lägga ut sina redskap, trots att det i tre veckor till är förbjudet att fiska i det aktuella området.
Kustbevakningen polisanmälde sent på eftermiddagen i dag en person för olovligt fiske. I helgen hade fiskarnas intresseförening möte och beslutade sig då för att bryta mot det fiskeförbud som Finlands och Sveriges jordbruksministrar kommit överens om. I dag, tre veckor innan det blir tillåtet, gick fiskarna ut på sjön för att lägga ut sina redskap. Kustbevakningen polisanmälde i dag en person för olovligt fiske, det gäller fisket med nät efter sik utanför Torneälvens mynning. Först om tre veckor blir fisket där tillåtet, men redan i natt gick alltså de första yrkesfiskarna ut på sjön för att lägga ut sina redskap. Enligt vakthavande befäl på Kustbevakningen kommer redskapen kommer att få ligga kvar
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".