It-samverkan i norr

Sex samverkande it-företag i Norrbotten har efter anbudstävling fått chansen att konkurrera om tjänster till Vägverket för 90 miljoner kronor per år i tre år.

– Hade vi kommit en och en hade vi aldrig kommit i fråga för det här ramavtalet, säger Thomas Björnström, Softcenter i Kiruna.

– Samarbete på det här sättet är unikt i landet. Men vi har en liten hemmamarknad, och är tvungna att samverka för att vara med vid större uppdrag, säger han.

Upp till 90 nya jobb blir resultatet i Norrbotten, om företagen får sälja sina it-tjänster till Vägverket. De kommer att tävla med en handfull andra företag i landet om att få sälja tjänsterna till myndigheten.

Syftet med Vägverkets upphandling är bland annat att göra myndigheten tillgänglig dygnet runt. De tjänster som myndigheten ska köpa in handlar bland annat om it-strategi och om systemutveckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".