Bodens kommun
Kommunhuset i Boden. Foto: Pontus Johansson/Sveriges Radio

L i Boden vill ta upp detaljer om Boden business park

1:58 min

Kostnaderna och innehållet i nybyggnationen för cirka 120 miljoner kronor vid Boden business park måste tas upp i kommunstyrelsen, menar kommunfullmäktigeledamoten Hendrik Andersson (L).

Kommunen äger lokalerna för Boden business park där det i dag finns konferenslokaler, restaurang, ett litet hotell och cirka 30 företag som hyr in sig.

Före sommaren, 2018, klubbade kommunfullmäktige finansieringen på cirka 120 miljoner kronor men exakt vad byggnaderna ska användas till har inte diskuterats på kommunal nivå, enligt Hendrik Andersson som nu har skrivit en motion om att det ska tas upp.

– Det har pratats om kontorsbyggnader och klassrum till våra spelutbildningar, men också om en wellness-del och om ett framtida hotell, säger Andersson, som menar att allt kanske inte ryms inom den kommunala kompetensen, alltså vad skattepengar ska användas till.

Inge Andersson (BA) som är ordförande i Boden utveckling AB – det kommunala bolaget bakom Boden business park – håller inte med Andersson.

– Jag håller inte med om att kommunstyrelsen inte skulle ha diskuterat byggnationen, det här ärendet har tagits upp på ett normalt sätt, Andersson.

Enligt honom är det inte aktuellt med ett hotell i nuläget utan kanske senare på området kring Boden business park, och när det gäller en wellness-del menar Inge Andersson att det kommer att handla om ett gym och därmed folkhälsoarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista