Protestskrivelse från luleålärarna

Lärarförbundets lokalavdelning i Luleå lämnade i går in en skrivelse till kommunstyrelsen och hoppas få politikerna att förstå den frustration lärarna känner inför kraven på ytterligare besparingar i skolan.
Anledningen till att medlemmarna blivit frustrerade är att kommunen vill genomföra fler besparingar, och att det samtidigt ställs krav på att skolan ska bli bättre på att nå sina mål och att arbetsbelastningen ska minska. Lärarförbundet får inte puzzlet att gå ihop och har därför lämnat in sin skrivelse till kommunstyrelsen. Ett argument i skrivelsen är att kommunen har som målsättning att öka invånareantalet i den så kallade Vision 2010. Lärarförbundet undrar om det finns några barn bland kommunens förväntade nya invånare. - I så fall borde det komma mer pengar till skolan och inte mindre, säger Anita Johansson, vice ordförande för Lärarförbundet i Luleå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".