Josef Turner
Josef Turner.
Veckans färsking vecka 3 2019

Josef Törner debuterar i retroinspirerad schlageranda

Josef Törner, skådespelare och musiker debuterar med EP:n Sånger om ljuvliga där du hittar singeln Till den slagne.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Josef är just nu anställd på Norrbottensteatern och spelar i föreställningar som höstens succé Ingvar och är snart aktuell i kommande rockmusikalen Kåldolmar och Kalsipper.

För några år sedan klev Josef in i en dyr studio med proffsmusiker för att spela in och släppa sin debut. En inspelning som föll platt av olika anledningar. 2018 tog han sina låtar och gjorde lite tvärt om.

– Nu har jag istället spelat in allt själv i en väns vardagsrum. Sex låtar på fyra dagar blev det, och jag är inte på något sätt nån supermusiker, så kanske låter inte allt perfekt och visst låter det lite skevt ibland, men jag har aldrig varit ärligare, säger han.

Till den slagne är en låt med en befriande okonstlad ljudbild. Det känns nära, ärligt och att fokus hela tiden funnits på att förmedla känslan, än att göra tagning efter tagning för att jaga det perfekta bitarna att klippa ihop. Detta tillsammans med de underfundiga texterna på svenska, den tydliga fraseringen och den positiva andan – doftar klassisk schlager alá 60/70-tal.

Låten Till den slagne är en låt om Josefs ”exs ex”, som blev lämnad för hans skull och ett slags förlåt ”då jag kom på mig själv med att tycka synd om honom”. Den är också Josefs favorit på EP:n. Givetvis skulle den låten få presentera Josef Törner och hans musik för er lyssnare på P4 Norrbotten.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista