Veckans färsking vecka 6 2019

En artist med tydligt feministiskt budskap

Agnes Hustler – en modig artist med starka åsikter och ett tydligt modernt feministisk budskap. Agnes Hassler från Luleå är en ung tjej som verkligen vågar gå sin egen väg.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Agnes har bott i fyra olika länder, startade skivbolag som 20-åring, satte upp en hel show med egen musik under sista året av gymnasiet, tackade nej till Idol, och arbetar i dag som musiker, skådespelare och modell.

My Atmosphere är den andra låten som Agnes Hustler någonsin släpper, och den första singel från en kommande EP. För Agnes är musik starkt sammankopplad med bildspråk och hon får ofta visuell idé i samband med sitt låtskrivande. Till denna låt var visionen tydlig och hon har även satsat på en musikvideo till låten.

My Atmosphere skrev Agnes efter en kväll ute på stan i London med sina tjejkompisar.

”Låten blev är ett statement och en lärdom till en ung Agnes, alla kvinnor och hennes framtida dotter – Du är guld. Ingen rör din zon, din atmosfär. Om hen inte verkligen förtjänar att vara en del av den”, berättar Agnes.

Agnes ger sig in i en genré med hård konkurrens av både duktiga vokalister likväl som låtskrivare och producenter. Det jag gillar med Agnes är att hon inte är rädd för ta ut svängarna och utforska olika uttryck i musiken och röstens uttryck – stora sånginsatser i ett brett register likväl som rap. Idag samarbetar Agnes med olika låtskrivare och producenter vilket jag tror är en styrka för att slå inom denna del av musikbranschen.

Precis som många andra artister och musiker här i Veckans Färsking är Agnes Hustler en artist i utveckling som vi ser fram emot att följa!