Silver till Sverige i skidskytte-VM

2:36 min

Sverige låg bra till inför Hanna Öbergs avslutande stående skytte i damstafetten, men passerades av Norge och fick nöja sig med silver

Det blev Sveriges tredje medalj under skidskytte-VM i Östersund. I damstafettlaget ingick Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg. Alla var nöjda med silvret.

– Jag fick lite strul på slutet men löser det ändå och sätter sista reservskottet, konstaterade Hanna Öberg. Silver är jättebra!

När Anna Magnusson på tredjesträckan sköt fullt på båda sina skytten kunde hon växla i en betryggande svensk ledning till ankaret Hanna Öberg.

Hanna behövde två extraskott i det liggande skyttet men hade ändå fortsatt guldet i sina egna händer när hon gick in på det stående skyttet. Där behövde hon sätta alla tre. 
Samtidigt som det strulade för henne kunde Marte Olsbu Røiseland passera efter ett snabbt och fullt skytte – och plötsligt var det norsk ledning. Som höll i sig och det blev norskt guld medan Sverige fick nöja sig med ett silver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista