Arvidsjaurföretag kan fördubbla antalet anställda nästa år

1:54 min

Satsningen på vindkraft i Markbygden mellan Piteå och Arvidsjaur innebär att nya jobb för nystartat företag.

Nystartade BRS, Blade repair service, i Arvidsjaur är idag sex anställda, men har god potential att bli betydligt större.

– Vi reparerar och underhåller rotorbladen på vindkraftverken. Det blir en del skador orsakade av is, åsknedslag och stora temperaturskillnader, säger Jonas Lundmark, vd på BRS.

Även om Markbygden med den stora satsningen kan bli den stora kunden så är valet av Arvidsjaur som etableringsort, ingen slump.

– Vi ligger centralt till där, nära i Markbygden, Gällivare, Arjeplog och parkerna i Västerbotten, säger Jonas Lundmark.

Idag finns närmare 200 vindkraftverk i gång i Markbygden vid årets slut är det närmare 300 vindkraftverk i drift. Något som märks för nystartade BRS i Arvidsjaur.

– Redan idag skulle vi kunna vara ett par till, men nästa år är vi nog det dubbla i antalet anställda, säger Jonas Lundmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista