Anders modelljärnväg – en egen värld

2:28 min

Anders Bylund fick sitt första modelltåg när han bara var fyra månader. Idag,drygt 60 år senare är hans intresse lika stort som någonsin.

I ett av hans rum i villan på Bergnäset har han byggt upp en egen värld där tågen rullar bland skog och landskap, ett projekt som började med drygt ett års skissande.

– Jag började skruva ihop ramen 2006, innan de har jag projekterat i 1,5 år. Men en modelljärnväg blir aldrig färdig, säger han.

Passionen för tåg väcktes redan när han var liten då han fick möjligheten att färdas mycket på räls med sina föräldrar. Men att byggandet av modelljärnvägar håller i sig 60 år senare beror på de många möjligheterna, tror han.

– Det är bara fantasin som sätter stopp. Och det som är roligt är att det är så många delar, man är snickare, elektriker, mässingsbyggare, och kanske lite konstnär också. Målet är att ha ett verkligt tåg i en verklig miljö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista