Sunderby sjukhus i Luleå

Förlikning mellan NLL och Sodexho

En uppgörelse träffades på fredagen mellan landstinget och storföretaget Sodexho i tvisten om matservicen på Sunderby sjukhus och uppgörelsen innebär att Sodexho ska betala 5.7 miljoner till landstinget.

Det var 2001, som ett avtal träffades mellan landstinget och det multinationella företaget Sodexho om att företaget skulle ta hand om köket i Sunderby sjukhus för anställda och patienter.

Men redan året efter sa Sodexho upp avtalet med motiveringen att matförsäljningen var lägre än man räknat med och landstinget tog själv över verksamheten.

Samtidigt stämde landstinget företaget på 3.7 miljoner kronor för avtalsbrott. Sodexho svarade med en motstämning på 18 miljoner kronor och frågan gick till Stockholms tingsrätt, som den här veckan skulle inleda tvisteförhandling i frågan.

Men den inställdes, sedan parterna kommit överens om en förlikning. Divisionschef Göran Wallo på landstinget säger att han är nöjd med förlikningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".