Fotboll

Piteå föll mot Bröndby i Champions League: “Vi har otroligt oflyt”

2:10 min

Piteå var det spelförande laget från matchminut ett men det var gästerna som drog det längsta strået och vann med uddamålet 0-1.

Piteå inledde matchen med ett fröjdande anfallsfotboll och Julia Karlernäs var nära att ge hemmalaget ledningen redan efter 25 sekunder. Norrbottningarna fortsatte äga spelet och danskorna hade stora svårigheter. Flertalet gånger kom de rödklädda till avslut men Katrine Abel var som en levande vägg och höll sin målnolla intakt.

Från ingenstans skulle istället Bröndby göra mål från ingenstans när Nicoline Sörensen fick fri yta att gå på centralt utanför straffområdet, avlossade en riktig projektil och via ribban gav hon gästerna ledningen.

– Vi har otroligt oflyt och dominerar matchen från minut ett, säger en besviken Madelen Janogy och fortsätter: Det är jättetungt att vi inte vinner denna matchen, men vi har så otroligt många chanser och det är en match kvar.

I andra halvlek fortsatte Piteå att äga majoriteten av bollen men där man inte hade marginalerna med sig sista tredjedelen. Och om inte avsluten inte var hundraprocentiga så stod Katrine Abel i vägen i Brödnby-målet som var matchens största utropstecken.

– Det är bra kvalité i allt vi gör men behöver slipa på vissa delar. För oss handlar det om att bara fortsätta det vi har gjort för till sist kommer vi få utdelning, säger Madelen Janogy.

Inga mål fick publiken se på LF Arena och därmed förlorade Piteå första matchen i sextondelsfinalen. Returmatchen spelas den 26 september kl 18 i Köpenhamn. Sveriges Radio sänder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista