Misstanke om brott vid vådaskott

En värnpliktig vid jägarbataljonen i Arvidsjaur kommer att delges misstanke om brott i samband med en vådaskjutning för drygt två veckor sedan.

Tillståndet för den soldat som blev vådaskjuten har försämrats och beskrivs nu som kritiskt. Han vårdas vid Karolinska sjukhuset i Solna, dit han fördes från Norrlands universitetssjukhus i Umeå förra veckan.

I Umeå opererades den värnpliktige för ansikts- och skallskador och hans tillstånd beskrevs som allvarligt men stabilt.

Vådaskjutningen inträffade inomhus i kasernvakten i Arvidsjaur. En skott från en värnpliktigs vapen brann av och kulan träffade den soldat som nu vårdas på sjukhus.

Efter det att en förundersökning om händelsen inletts har kammaråklagare Magnus Nilsson i Gällivare beslutat att delge den soldat vars vapen avlossades misstanke om brott.

Magnus Nilsson vill inte uppge vilket brott soldaten misstänks för innan delgivningen genomförts, säger han till TT. Eventuellt kan ytterligare personer senare komma att delges misstanke om brott, enligt åklagaren.

Den värnpliktige som vådasköts är från Mälardalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".