Man anhållen för mord i Arvidsjaur

Under natten mot tisdag har en man anhållits, som skäligen misstänkt, för det mord som uppdagades i Arvidsjaur i går kväll. Det var på måndagskvällen som en kvinna i 50-årsåldern död i en lägenhet i centrala Arvidsjaur. Polisen misstänker att hon mördats. Den man som bodde i lägenheten togs in till förhör.

– Under kvällen och natten har vi förhört ett antal personer. Det har gjort att vi ni har en man som anhållits, skäligen misstänkt för mordet, säger Anders Danielsson på länskriminalen.  

Han vill inte gå in på vad det är som gjort att mannen nu anhållits, om det är förhör eller teknisk bevisning, inte heller om motiv eller vilket mordvapen som använts.

- Under tisdagen kommer förhören att fortsätta med mannen vi misstänker, men även andra personer kommer att höras, säger Anders Danielsson.

En personbil har med bärgningsbil fraktats till polisstationen i Arvidsjaur, där tekniker ska undersöka bilen.  Även den tekniska undersökningen av brottsplatsen kommer att fortsätta under tisdagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".