Nya uppgifter i ecstasyrättegång

Det har kommit fram helt nya uppgifter vid ecstasyrättegången i Kiruna - uppgifter som ställer till det och som kan leda till att rättegången måste avbrytas, säger åklagaren Peter Salzberg.

Det var under telefonförhöret med den 21-åriga försäljaren i Malmö som hittills okända uppgifter lämnades. Han hävdade att han att han i flera leveranser blåst Kirunaungdomarna på ecstasy.

Istället innehöll breven olika läkemedels-liknande preparat, som kanske inte ens är narkotikaklassade enligt läkemedelslagen. 21-åringen namngav flera olika preparat.

Och i tidigare förhör har några av de åtalade i Kiruna sagt att de varit förvånade eftersom de har kunnat ta uppåt tio tabletter utan att känna sin påverkade.

Enligt Åklagaren Peter Salzberg kan de här uppgifterna leda till att rättegången måste skjutas upp. Just nu jobbar han febrilt för att ta reda på om det är möjligt att undersöka om det är annat än ecstasy som Kirunaungdomarna har fått. Och är det möjligt kanske rättegången måste avbrytas i väntan på resultat.

Dessutom hävdar den häktade 21-åriga Malmöbon att huvudmannen i Kiruna fortfarande är på fri fot. Men han vägrade uppge namnet på den personen som skulle ligga bakom de flesta beställningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".