Vill att regeringen ändrar regler

För att motverka bristen på arbetstillfällen i Överkalix vill nu kommunalrådet Leif Nilsson (s) ha en långsiktig satsning på besöksnäringen. Det skulle kunna möjliggöras genom att regeringen ändrar reglerna för hur bidrag från Arbetsmarknadsstyrelsen, Ams, används, säger Nilsson.

Leif Nilsson, kommunalråd i Överkalix (s), menar att Överkalix inte har någon lokal arbetsmarknad och att kommunen måste få hjälp med att skapa jobb. I stället för att bidragspengar från Arbetsmarknadsstyrelsen, Ams, läggs på utbildning och praktikplatser skulle Nilsson vilja att bidragen användas till satsningar på infrastruktur. Därför arbetar han nu för att få regeringen att ändra reglerna.

En arbetsgrupp med länsstyrelsen, länsarbetsnämnden och Överkalix kommun har bildats och redan i mitten av december ska arbetsgruppen träffas. Sen ska regeringen uppvaktas. Leif Nilsson har gott hopp om att regeringen skulle vilja ändra på reglerna kring bidrag från Ams för att stötta en liten kommun som Överkalix.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".