Grand European North etablerar sig i Luleå

Nu etablerar sig turistorganisationen Grand European North i Luleå. Företaget ska marknadsföra Lappland som ett nytt hett resmål - både till konferenser, kongresser och affärsresor.

Företaget Konfaktiv i Luleå blir ansvarig för Grand european norths lapplandskontor. Konfaktiv är idag länets största konferensbyrå. Rickard Mattsson, en av delägarna i företaget säger att samarbetet med Grand european north redan märks.

- Vi skrev på samarbetspapper för två veckor sedan. Sedan dess har vi suttit oavbrutet och skrivit offerter till den internationella marknaden.

Grand European North har kontor i hela skandinavien och jobbar med kongresser, mässor och företagsresor. Det har funnits i snart 40 år. Satsningen i Luleå innebär att marknaden i världen öppnas upp ännu mer för Norrbotten. Redan i februari 2006 kommer de första grupperna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".