KRIS och Köpmännen samarbetar i Älvsbyn

Före detta kriminella förhindrar snatteri

KRIS, Kriminellas Revansch I Samhället, hjälper köpmännen i Älvsbyn att förhindra snatterier. Samarbetet har pågått i snart ett år och det har varit väldigt uppskattat av köpmännen. KRIS har bland annat genomfört kontroller av butikerna i Älvsbyn och visat butiksägarna hur en tjuv tänker.

Anledningen till att KRIS har valt att vara med i samarbetet med köpmännen är främst för att förhindra att ungdomar inte hamnar i samma fälla som dom själva.

- Ingen tjuv börjar med inbrott, alla börjar med en kexchoklad, säger Conny Westin på KRIS i Älvsbyn.

Eftersom samarbetet har gett så gott resultat vill man nu sprida sina kunskaper vidare. Först och främst tänker KRIS vända sig till köpmannaföreningen i Piteå.

Anna Lundsberg på Gårdings Järnaffär i Älvsbyn säger att den kunskap medlemmarna i KRIS har kan inget vaktbolag ge butikerna.

- Ett samarbete med KRIS skulle kunna hjälpa hur många butiksägare som helst i landet. De är ju specialister på snatterier, varför då inte använda det till nått bra istället för nått dåligt?, resonerar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".