Flyktingrelationer i Tuolluvaara

De boende i Tuolluvaara utanför Kiruna är skakade över att ha bott granne med de båda ryssarna som sitter häktade för mordet på en taxichaufför från Sundsvall. Men tillägger att relationen med de övriga flyktingarna är mycket bra!
En av dem är Roald Hautaniemi, som bodde i porten bredvid ryssarna innan de avvek från Kiruna, och han säger att det känns skrämmande ha bott så nära människor som misstänks för mord. Men han är inte orolig idag utan säger att han har en god relation med de flyktingar som bor kvar och understryker att dom är mycket trevliga. Ryssarna kom till Kiruna som asylsökande i slutet av förra året men försvann sedan spårlöst. När de greps i Torneå i mitten av maj hade de kvitton på sig som visade att de hade använt den försvunne taxichaufförens bankomatkort. Taxichauffören hittades senare död och enligt polisen har en av männen gjort vissa medgivanden. Åklagaren väntas väcka åtal mot ryssarna i slutet av veckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".