Fullt på tåg och flyg

Det är många som vill åka till Norrbotten för att fira jul. För resenärerna har det gällt att vara ute i god tid med att boka biljetter: Trots det tror de olika resebolagen att marknaden är mättad efter extrainsatta avgångar både på flyg- och tågsidan.

Från den 19 december har det varit fullbokat på tågen upp till Norrbotten. Endast ströplatser dyker upp då och då när någon avbokar sin resa.

– Förfrågningar om platser kommer hela tiden, säger Catarina Persson på Connex Kundtjänst.

Att julafton är på en lördag och att de lediga dagarna är få gör att det blir större konkurrens om biljetterna. För dem som ska åka tåg från Norrbotten före jul finns det än så länge några platser kvar på tågen.

Även för den som ska flyga upp till Norrbotten för att fira jul är det svårt att få en biljett. Platserna på flyget till Gällivare är slutsålda, till Arvidsjaur finns det enstaka platser kvar. SAS som flyger till Luleå och Kiruna har så gott som haft fullbokat inför julhelgen sen en månad tillbaka. Ulrica Fager, informatör på SAS, uppmanar resenärerna att packa julklapparna på rätt ställen.

– Sätt ömtåliga saker i handbagaget men ha inga vassa saker där eftersom det då kan bli problem i säkerhetskontrollen, säger Ulrica Fager.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".