Nya uppgifter i hundspannsolyckan

Polisen i Torneå har fått nya uppgifter i hundspannsolyckan. Och nu har det även gjorts en rekonstruktion med hundspann.

Det var på juldagen som en grupp italienska turister var på hundspannsafari och två ungdomar på 14 och 17 år omkom då de korsade en järnvägsövergång.

Polisen undersöker om någon kan hållas ansvarig för vållande till annans död, och om släden med ungdomarna hade stannat olyckan skedde.

Det utreds om hundspannsföretaget borde ha haft en person vid järnvägsövergången som höll uppsikt då turisterna passerade, förutom den skoterförare som körde bakom turisterna.

Polisen i Tornå har gjort en rekonstruktion av olyckan på plats och konstaterat att det gick att stanna släden som ungdomarna färdades i. Ännu en rekonstruktion kommer att göras i mörker för att efterlikna olyckstillfället.

Nya uppgifter visar att de två italienska ungdomar som omkom i en tågolycka i finska Korpikylä kan ha stannat före järnvägsövergången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".