Boden snuvade på 5 polistjänster

Bodens moderate kommunalråd Olle Lindström känner sig snuvad på 5 polistjänster. I våras lovade nämligen länets polisstyrelse att Boden skulle få en tillökning av 5 polistjänster - men så har ännu inte skett menar Olle Lindström. Nu har han skrivit till länets polisstyrelse och krävt att de redovisar vilka åtgärder de tänkt vidta.

Den senaste tiden har Boden drabbats av en mängd inbrott, skadegörelse och stölder och nu har kommunalrådet Olle Lindström tröttnat.

– I dag är det inga problem för tjuvarna. De behöver aldrig vara rädda tt det kommer poliser, de har gått in i affärer från gatan. Det här kan vi inte acceptera, säger Bodens moderate kommunalråd Olle Lindström.

Olle Lindström hoppas nu att han ska få en redovisning av hur länets polisstyrelse tänkt sig med de nya polistjänsterna, när de kommer och på vilket sätt poliserna ska arbeta i kommunen.

– Vi har rätt att kräva det av den myndighet som har ansvaret för att hålla någon form av rättstrygghet i kommunen, säger Olle  Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".